Sari la conținut

Pastrare ingrediente in bucatarie restaurant

Pastrare ingrediente in bucatarie restaurant, mai ales daca restaurantul tău şi-a propus să îşi surprindă clienţii cu reţete unice şi apetisante, bucătarii tăi întrecându-se în a jongla cu ingrediente variate, gusturi unice şi arome apetisante. Însă drumul de la ingrediente până la farfuria care pleacă spre client este lung şi presărat cu multe etape. Din acest motiv, vei avea grijă ca toate aceste etape să fie bine organizate într-un spaţiu sigur şi eficient.

Pastrare ingrediente in bucatarie restaurant

Bucătăria presupune multe ingrediente, fiecare dintre acestea necesitând anumite condiţii de depozitare, tocmai pentru a-şi păstra proprietăţile şi pentru a fi sigure consumului alimentar. Un bazin inox se va dovedi a fi cel mai sigur tip de recipient de depozitare, fiecărui ingredient stabilindu-i-se spaţiul de păstrare necesar.

Recipientele din inox sunt caracterizate de o serie de avantaje, ideale atunci când este vorba despre industria alimentară. Inoxul este un material foarte rezistent, nu se crapă şi nu se taie, aspect esenţial în limitarea riscului de dezvoltare a bacteriilor, astfel că este recomandat atunci când organizezi depozitarea produselor şi alimentelor perisabile.

Igiena în bucătărie

Recipientele din inox pot fi curăţate cu uşurinţă, iar existenţa unui spalator inox va veni să completeze întregul proces de igienizare a unei bucătării profesionale. În funcţie de spaţiu şi de nevoi, poţi adopta spălătoare cu o cuvă sau cu două cuve, fiind produse realizate la cele mai înalte standarde de calitate, astfel că igienizarea vaselor şi a recipientelor din bucătărie se va face cu uşurinţă, îndeplinind toate condiţiile de siguranţă.

Spaţierea bucătăriei

Într-o bucătărie profesională este foarte important ca delimitarea spaţiilor de lucru să fie clar departajată de locurile de depozitare. Astfel, pentru eficientizarea spaţiului şi pentru calitatea preparatelor, vei alege montarea de mese şi blaturi de lucru, variantele din inox fiind recomandate în amenajarea unei bucătării. Sunt foarte uşor de igienizat şi deţin un design modern şi plăcut.

Pe lângă acestea, vei adopta şi montarea de rafturi şi policioare din inox, acestea devenind locuri de depozitare proprii diferitelor tipuri de recipiente, vase, ustensile sau aparate. Bucătăria restaurantului tău devine astfel un spaţiu propice pregătirii preparatelor culinare, un loc bine spaţiat, clar delimitat şi foarte sigur din punct de vedere al depozitării alimentelor. O bucătărie utilată şi amenajată cu elemente din inox se poate igieniza cu uşurinţă, fapt care va contribui la reuşita afacerii tale în domeniul alimentar.
Pastrare ingrediente in bucatarie restaurantRamai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor