Sari la conținut

Materialul potrivit pentru noua ta locuinta


Materialul potrivit pentru noua ta locuință, atunci când te pregătești pentru construcția unei case, una dintre primele decizii pe care trebuie să le iei este legată de materialele de construcție pe care le vei folosi. De regulă, echipa de specialiști care realizează proiectul casei îți poate oferi recomandări cu privire la materialele potrivite.

În zilele noastre, materialele care se folosesc cel mai des pentru construcția unei case sunt: caramida, betonul, lemnul și oțelul. În acest articol ne vom opri asupra caracteristicilor construcțiilor de cărămidă și beton. Te invităm, așadar, să descoperi care dintre ele ar reprezenta alegerea potrivită pentru viitoarea ta locuință.

Construcțiile din beton

Betonul este o combinație de ciment (nisip, pietriș) și apă. Compoziția rezultată din aceste elemente se toarnă într-o anumită formă, urmând ca apoi să se întărească și să formeze pereți, trotuare ș.a.m.d.

Avantajele betonului este faptul că acesta este extrem de durabil și de puternic. Acest aspect îl face ideal pentru fundația casei, deoarece poate suporta greutatea întregii structuri.

Mai mult decât atât, este eficient din punct de vedere al variațiilor de temperatură. În comparație cu lemnul, oțelul sau cărămida, realizarea construcțiilor din beton necesită alte seturi de abilități. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că muncitorii care vor contribui la efectuarea lucrărilor sunt experimentați și pot realiza lucrarea cu succes.

Construcțiile din cărămidă

Spre deosebire de construcțiile din beton care sunt turnate într-o structură unitară, zidăria presupune ridicare construcțiilor folosind cărămidă și mortar. Încă din cele mai vechi timpuri, cărămida face parte din topul celor mai rezistente materiale de construcții.

Construcțiile din acest tip de material pot să includă inclusiv „accesorii” din beton, piatră sau lemn. Spre exemplu, deasupra deschiderilor de la uși și ferestre se așează un buiandrug, pentru a ajuta la rezistența structurii.

Materialul potrivit pentru noua ta locuinta

Zidăria oferă o protecție sporită împotriva incendiilor și este extrem de rezistentă din punct de vedere al umidității. Totodată, datorită materialelor, a folosirii unui buiandrug și nu numai, poți fi sigur că locuința ta va fi una extrem de sigură, chiar dacă va avea mai multe nivele.

Atât cărămida, cât și betonul reprezintă două materiale durabile și potrivite pe care te poți baza pentru construirea casei tale. Reține însă că pentru structurile de cărămidă vei avea nevoie de mortar, buiandrug și alte materiale necesare, ceea ce poate necesita o lucrare mai minuțioasă decât în cazul betonului.

Totul începe, bineînțeles, cu alegerea echipei de constructori. Ei te vor putea ghida să faci cea mai bună alegere pentru noua ta casă.
Materialul potrivit pentru noua ta locuinta
Ramai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.