Sari la conținut

Despre consumul de cafea si beneficii

Despre consumul de cafea si beneficii, pe motivul ca aceasta este bautura care face parte din rutina de zi cu zi a multor oameni, indiferent de ora de servire. Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, fiind o componenta normala a fiecarui sector de activitate.

Majoritatea persoanelor nu isi pot imagina sa inceapa ziua fara sa savureze o ceasca de cafea. Datorita nivelurilor sale ridicate de antioxidanti si substante nutritive benefice, studiile arata ca pentru bautori de cafea, exista un risc mult mai mic de aparitie a mai multor boli grave.

Despre consumul de cafea si beneficii

Cercetarea, publicata in JAMA Internal Medicine, a descoperit ca un consum de cafea este legat de o viata mai lunga si de un risc mai scazut de deces, in special din cauza bolilor cardiovasculare si a cancerului (doua dintre primele cinci cauze de deces). Cercetatorii au studiat datele demografice si de sanatate a peste 498.000 de britanici, inclusiv informatii despre consumul lor de cafea si daca au variante genetice care afecteaza metabolismul cofeinei.

Zece ani mai tarziu, cercetatorii au descoperit ca persoanele care beau o ceasca de cafea pe zi, aveau cu 6% mai putine sanse de a muri, decat cei care au baut mai putin decat acest numar. Iar cei care consumau opt, sau mai multe cani pe zi, au avut un risc cu 14% mai mic. Studiul s-a bazat doar pe observatie, asa ca nu s-a dovedit că consumul de cafea provoacă un risc mai mic de deces; arata doar o legatura intre consum si viata mai lunga.

Acest studiu nu este primul care este interesat de impactul cafelei asupra riscului de mortalitate. 2017, un alt studiu a chestionat un grup divers din Hawaii si Los Angeles. Ei au descoperit o asociere intre consumul zilnic de cafea si un risc mai scazut de deces in general.

Spre deosebire de rezultatele studiilor anterioare, recent, cafeaua a fost confirmata pentru:
~ reducerea riscului de a avea un atac de cord si de a dezvolta diabet zaharat, ciroza hepatica, boala Parkinson, cancer de colon, vezici biliare;
Acestea fiind doar cateva din boli.

~ compensarea daunelor provocate de vicii, cum ar fi consumul intens de alcool si fumatul;
~ gestionarea astmului atunci cand medicamentele nu sunt disponibile si reduce la minimum probabilitatea de a se intra in depresie;
~ sporirea starii de spirit, oprind durerile de cap;
Desigur, toate aceste efecte vin prin doze de cantitati corecte de cafea, printr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

Concluzie
Cafeaua joaca un rol vital în aproape fiecare aspect al vietii noastre, deoarece rolul social al cafelei este evident. Este cea care mereu va fi si este martora la numeroasele relatii care au fost si sunt construite. Si sa nu uitam ca realizarea multor afaceri se fac la o cafea.

Prietenii, cuplurile, familiile, firmele si multe alte persoane, nu pierd niciodata prilejul de a savura o ceasca de cafea din cand in cand. Prin urmare, este sigur sa concluzionam faptul ca oamenii traiesc cu cafea, iar beneficiile cafelei si consumul de cafea din acest articol sunt evidente.
Despre consumul de cafea si beneficiiRamai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor