Sari la conținut

Cele mai bizare superstitii din lume


Cele mai bizare superstitii din lume, pentru simplul fapt ca exista o varietate incredibila de superstitii in intreaga lume, iar unele dintre ele pot parea extrem de bizare sau neobisnuite pentru popoarele din alte culturi. Unele dintre cele mai bizare superstitii provin din diverse colturi ale globului si pot parea absurde sau neintelese pentru multi dintre noi.

Si Romania, care este o tara bogata in cultura si traditii, exista o gama larga de credinte superstitioase. Unele dintre cele mai bizare superstitii din Romania includ aruncarea cu sare peste umar pentru a alunga ghinionul, evitarea calcarii pe crapaturile trotuarului pentru a preveni nenorocirea si de a nu pune aseza niciodata pantofii pe masa, deoarece se crede ca aduce ghinion.

O alta credinta deosebita este ca daca scapi din greseala o lingura, inseamna ca un vizitator este pe cale sa soseasca. In plus, exista o superstitie ca, daca gasesti un ac in casa ta, este un semn ca vei primi in curand o scrisoare. Aceste superstitii pot parea ciudate celor din afara, dar sunt adanc inradacinate in cultura romaneasca si continua sa fie urmate de multi.

Cele mai bizare superstitii din lume

Superstitiile sunt o parte integranta a culturilor din intreaga lume si infatiseaza o varietate incredibila de credinte si practici inexplicabile. Iata cateva dintre cele mai bizare superstitii din lume:

Spalarea fetei cu roua diminetii aduce noroc
Roua era considerata sacra de catre druidi (Un druid era un membru de rang inalt al clasei preotilor in culturile celtice antice), deoarece ei credeau ca poate reda frumusetea si vitalitatea sau pur si simplu aduce noroc. Acest lucru i-a determinat pe oameni sa-l foloseasca pentru a-si curata pielea, deoarece druidii probabil credeau ca isi curata sufletul si fata in acelasi timp.

Superstitia potrivit careia pisica neagra aduc ghinion
Aceasta superstitie este foarte raspandita in multe culturi, in special in Occident, unde se crede ca daca o pisica neagra iti trece prin fata, iti va aduce nefericire sau ghinion.

Spargerea unui oglinda aduce 7 ani de ghinion
Aceasta superstitie este foarte cunoscuta si se crede ca daca spargi un oglinda, vei avea 7 ani de ghinion. Unele culturi cred ca pentru a neutraliza ghinionul, trebuie sa arunci sarea peste umarul stang sau sa spargi o alta oglinda pentru a anula ghinionul.

Fluiereratul in interior
Desi fluieratul in interior poate fi un obicei obisnuit pentru multi, se crede ca acesta invoca demoni. Asa ca, atunci cand fluieri o melodie in casa, gandeste-te de doua ori la fortele supranaturale pe care ai putea sa le invoci fara sa stii.

Taierea unghiilor noaptea este un prevestitor al mortii
Aceasta este o superstitie care vine din Japonia si este considerata un vestitor al mortii. Acest lucru poate avea de-a face partial cu faptul ca instrumentele folosite ca taietori de unghii la acea vreme, te puteau rani cu usurinta daca iti taiai unghiile de la picioare in intuneric. De asemenea, se crede ca taierea unghiilor scurteaza de fapt durata de viata.

Umbra unei pasari zburatoare care trece peste tine aduce nenorocire
Aceasta superstitie este intalnita in multe culturi, unde se crede ca daca umbra unei pasari iti trece peste corp, vei avea ghinion sau nenorocire. Unii oameni cred ca trebuie sa-si faca semnul crucii sau sa-si rosteasca o rugaciune pentru a alunga ghinionul.

Numarul 13 aduce ghinion
Aceasta superstitie este atat de raspandita incat unii hoteluri si cladirii nu au etajul 13 sau nu includ numarul 13 in camerele lor. Se crede ca numarul 13 este blestemat si aduce ghinion, iar unii oameni evita sa faca actiuni importante in ziua de 13 a lunii sau sa calatoreasca in grupuri de 13 persoane.

Spargerea unui oglinzi aduce ghinion in dragoste
Aceasta superstitie sugereaza ca daca spargi o oglinda, vei avea ghinion in dragoste sau vei atrage nefericirea in relatia ta. Se crede ca pentru a neutraliza ghinionul, trebuie sa arunci sarea peste umarul stang sau sa spargi o alta oglinda pentru a anula ghinionul.

Trimiterea de flori galbene aduce ghinion
In multe culturi, trimiterea de flori galbene este considerata un semn de ghinion sau de rau augur. Se crede ca aceste flori atrag nenorocirea sau aduc un mesaj negativ persoanei caruia ii sunt adresate.

Trecerea pe sub o scara aduce ghinion
Se crede ca daca treci pe sub o scara, vei aduce ghinion sau vei atrage nenorocirea asupra ta. Aceasta superstitie este atat de raspandita incat multi oameni evita sa treaca pe sub scari sau se asigura sa mearga in jurul lor.

Spargerea unui ou sau a unui pahar aduce ghinion
Aceasta superstitie sugereaza ca daca spargi un ou sau un pahar, vei avea ghinion sau vei atrage nenorocirea asupra ta. Unii oameni cred ca trebuie sa arunce sare peste umarul stang sau sa spele obiectul spart pentru a alunga ghinionul.

Umbra unei umbrele deschise in interiorul casei aduce ghinion
Se crede ca umbra unei umbrele deschise in interiorul casei aduce ghinion sau atrage nenorocirea asupra locuintei. Unii oameni evita sa tina umbrele deschise in casa sau sa le deschida in interior pentru a evita ghinionul.

Pasul peste o crapatura din trotuar
Exprimandu-se in diferite forme in diferite culturi, aceasta superstitie se refera la evitarea pasului pe crapatura din trotuar. Se crede ca acest gest aduce ghinion si poate aduce necazuri in viata cuiva.

Pasirea in excremente de caine aduce noroc sau ghinion
Aceasta este o adevarata superstitie care vine din Franta. Daca pasesti cu piciorul drept in caca de caine, aduce noroc, iar daca pasesti cu piciorul stang, asta e ghinion. Indiferent daca crezi sau nu asta, cred ca putem fi cu totii de acord ca a pasi intr-un caca de caine cu orice picior este destul de neplacut.

Sa nu spui „Noroc!”
In anumite culturi, a spune cuvantul „noroc” inainte de a te implica intr-o activitate importanta poate atrage ghinion. Se crede ca acest gest neobisnuite si poate afecta rezultatul actiunii respective.

Femeile care mananca carne de capra le creste barba
In Rwanda, de unde provine aceasta superstitie, este de fapt ilegal ca femeile sa manance carne de capra de teama ca le va creste barba. Deoarece multe capre au niste par pe fata, daca te gandesti la logica „esti ceea ce mananci”, de fapt are ceva sens, dar este totusi destul de ciudat.

Un curcubeu pe timp de noapte aduce ghinion
Aceasta superstitie sugereaza ca daca vezi un curcubeu pe timp de noapte, vei avea ghinion sau vei atrage nenorocirea asupra ta. Unii oameni cred ca trebuie sa-si faca semnul crucii sau sa-si rosteasca o rugaciune pentru a alunga ghinionul.

Exista o multime de superstitii bizare in intreaga lume, care pot parea ciudate si neobisnuite pentru multi. De exemplu, in Rusia se crede ca daca mergi cu pantoful gresit inaintea unei intalniri importante, vei avea parte de nefericire. In Japonia, exista credinta ca a adormi cu un ventilator pornit in camera poate fi fatal. In Madagascar, oamenii cred ca pisicile negre aduc noroc si prosperitate, spre deosebire de credinta comuna in alte parti ale lumii ca aduc ghinion. Aceste superstitii bizare reflecta diversitatea culturala si credintele unice ale diferitelor popoare din intreaga lume.

Concluzie

Aceste superstitii sunt doar cateva exemple ale credintelor inexplicabile care exista in lumea noastra. Cu toate ca pot parea ciudate sau irationale pentru unii, ele continua sa fie respectate si transmise din generatie in generatie, adaugand un farmec misterios si fascinant in cultura noastra globala. Este important de amintit ca superstitiile sunt adesea legate de traditii culturale si pot varia semnificativ de la o comunitate la alta.
Cele mai bizare superstitii din lume Ramai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.