Sari la conținut

Cat se poate supravietui fara mancare


Cat se poate supravietui fara mancare, mai ales ca lipsa hranei, pentru o perioada lunga de timp, poate duce la slabirea excesiva a corpului, epuizare, scaderea imunitatii si alte probleme de sanatate. De asemenea, lipsa hranei poate afecta si starea mentala, conducand la iritabilitate si stres. Perioada de supravietuire fara hrana a unei persoane poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi varsta, sexul, starea de sanatate si nivelul de activitate al individului.

In general, corpul uman poate supravietui fara hrana timp de aproximativ trei saptamani, dar acest interval poate fi influentat si de alte circumstante, precum hidratarea si rezervele de grasime ale organismului. Dar totodata, s-a stabilit ca o lipsa totala de hrana, dar cu hidratare adecvata, poate determina chiar si o perioada de 40 de zile de supravietuire, sau poate mai mult. Dar cum oamenii sunt diferiti si organismul uman poate raspunde diferit.

In timpul perioadelor de infometare, organismul isi utilizeaza rezervele de energie si nutrienti pentru a-si mentine functionarea vitala, insa acest proces poate duce la pierderea in greutate, slabiciune si alte probleme de sanatate. Este important sa subliniem ca privarea de hrana pe termen lung este extrem de periculoasa si poate avea consecinte grave pentru sanatatea unei persoane.

Cat se poate supravietui fara mancare

Intr-o astfel de situatie, corpul uman inregistreaza cea mai mare cantitate de pierderi de proteine in primele 72 de ore. Este perioada dupa care corpul incepe sa isi schimbe modul de functionare. Aminoacizii existenti in organism detin un rol vital in lupta pentru supravietuire. Dar, dupa epuizarea rezervelor de glicogen, acestia incep sa fie consumati de catre organism. In tot acest proces, metabolismul joaca rolul de a converti hrana in energie.

Primul factor important este nivelul de hidratare al persoanei. Fara apa, organismul nu poate functiona corect si poate supravietui doar cateva zile. Prin urmare, daca o persoana are acces la apa potabila, perioada de supravietuire fara hrana poate fi prelungita.

Un alt factor cheie este stocul de grasimi din organism. Grasimile reprezinta o forma de energie pe care organismul o poate utiliza in absenta alimentelor. Cu cat o persoana are mai multe grasimi corporale, cu atat poate rezista mai mult fara hrana. Totusi, organismul va incepe sa consume si masa musculara in absenta alimentelor, ceea ce poate duce la slabirea generala a corpului.

Metabolismul individual joaca, de asemenea, un rol important in perioada de supravietuire fara hrana. Un metabolism lent, va arde mai greu alimentele consumate si va fi capabil sa functioneze mai mult timp fara a primi o noua sursa de alimentatie. Insa, in absenta mancarii, metabolismul se va ajusta si va incetini procesul de ardere, in scopul de a prelungi supravietuirea. In aceasta situatie apare riscul unui infarct miocardic. Mult mai importanta pentru organismul uman, este insa apa. Deoarece, daca se ajunge intr-o stare de deshidratare severa, dupa o perioada de 5 zile, poate apare decesul.

In cele din urma, starea generala de sanatate a unei persoane poate influenta perioada de supravietuire fara hrana. Persoanele cu afectiuni medicale cronice sau care sunt deja slabite din cauza malnutritiei pot avea o rezistenta mai scazuta in fata infometarii.

Este important de mentionat ca infometarea prelungita poate avea consecinte grave asupra sanatatii si poate duce la malnutritie, slabire extrema, scaderea functiilor cognitive si afectarea sistemului imunitar. Supravietuirea fara hrana este o situatie extrema si nu ar trebui sa fie considerata o optiune viabila pentru a ramane in viata pe termen lung.

De final

Asadar, de obicei, o persoana poate supravietui fara mancare timp de cateva saptamani sau chiar luni, insa aceasta perioada poate varia in functie de circumstante. Este important de mentionat ca lipsa alimentatiei adecvate poate avea consecinte grave asupra organismului, cum ar fi slabirea sistemului imunitar, afectarea proceselor mentale implicate in cunoastere si intelegere si scaderea energiei. Astfel, este esential ca o persoana sa aiba acces la hrana suficienta si echilibrata, pentru a-si mentine sanatatea si bunastarea.
Cat se poate supravietui fara mancare
Ramai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor