Sari la conținut

Cand este bine sa te tunzi

Cand este bine sa te tunzi, perioada dar si luna cand este recomandata o tunsoare, precum si cat de util si frecvent trebuie tuns parul. Trebuie cunoscut ca parul creste in medie intre 0,5 cm si 1,5 cm in fiecare luna, fiind ceva firesc si nimic nu poate schimba acest aspect, insa, pe masura ce inaintam in varsta, ritmul de crestere se pare ca  incetineste. Este posibil ca un anotimp, sau chiar o boala, sa poata avea un impact asupra calitatii si sanatatii in general a parului, dar nu pot afecta si viteza de crestere.

Perioada in care parul este tuns, difera in functie de tipul de par si mai ales de tunsoarea aleasa. Tunsorile scurte necesita tunderi mai dese pentru ca aspectul tunsorii sa fie mentinut. Ceea ce ar  inseamna ca o femeie cu parul scurt sa se tunda la fiecare 4-6 saptamani.

In cazul tunsorilor pentru un par de lungime medie, sau chiar lung,  recomandari pentru tuns sunt o data la 6-8 saptamani pentru ca stilul sa fie mentinut. Specialistii au demontat acel mit cum ca parul tuns mai des ar afecta cresterea mai rapida a podoabei capilare, deoarece parul va creste mereu cu aceeasi viteza.

Cand este bine sa te tunzi

Pentru a avea un par cat mai sanatos, se pare ca exista anumite perioade favorabile pentru a fi tuns. Se spune ca luna martie este favorabila tunsorilor, deoarece ar aduce numai beneficii. Totodata se zvoneste ca un rol important in tunsoare il are si ziua in care doresti sa te tunzi.

Conform catorva astrologi, cele mai favorabile zile din saptamana pentru realizarea unei tunsori sunt zilele de joi, vineri si sambata. Cea mai nefavorabila zi pentru tunsoare este duminica. Traditia din strabuni spune ca in aceasta zi, impreuna cu parul, risti sa-ti tai si fericirea.

Hairstylistii propun si sfatuiesc sfatuiesc clientii sa-si tunda parul inainte de a pleca in vacante, dar nu este ceva obligatoriu, deoarece tu esti singurul care i-a decizia cand si cum sa te tunzi. Dar totusi, este bine sa stabilesti cu hairstylist-ul tau, care sa fie frecventa cu care ar trebui tuns parul. Astfel, vei avea mereu un par aranjat si cu aspect placut, in ciuda tuturor aspectelor la care il supui.
Cand este bine sa te tunziRamai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii noastre pe Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.

Distribuie prietenilor
Etichete: